Workshop “Προβληματικές της αρχαιολογικής έρευνας στην Αιγαιακή Θράκη”

Στο πλαίσιο του έργου ARENA, το οποίο συγκεντρώνει τις επιστημονικές αρχαιολογικές δημοσιεύσεις σχετικά με αρχαίες θέσεις στον βόρειο ελλαδικό χώρο με έμφαση στην περιοχή της αιγαιακής Θράκης, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση και Συζήτηση με θέμα τις «Προβληματικές της αρχαιολογικής έρευνας στην Αιγαιακή Θράκη».

Η χρονολογική περίοδος που καλύπτει στην παρούσα φάση το έργο ARENA ξεκινά από την εποχή του Β’ αποικισμού και φτάνει ως το τέλος της ελληνιστικής εποχής.

Το έργο στοχεύει στο να παράσχει στους ενδιαφερόμενους ερευνητές αλλά και το ευρύ κοινό το πλήρες σώμα των βιβλιογραφικών παραπομπών που είναι σχετικές με την αρχαιολογία της Αιγαιακής Θράκης, μέσα από ένα portal που αναπτύσσεται. Κατά συνέπεια θα παρουσιάζει τις συγκεντρωμένες δημοσιεύσεις διαδικτυακά, με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων που θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη οπτική με χωρο-χρονικά χαρακτηριστικά και θα παρέχει αρχαιολογικές πληροφορίες με κατανοητή μορφή για το ευρύ κοινό και με τη μορφή εκπαιδευτικών φακέλων για τη σχολική κοινότητα.

Η συνάντηση έγινε στο Αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, Ξάνθη, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 9.30 π.μ.-4.30 μ.μ.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.