Οι “Απόηχοι” στην εκπομπή “Περίμετρος”

Ευχαριστούμε την εκπομπή Περίμετρος της ΕΡΤ3 και τους συνεργάτες από την ΕΡΤ Κομοτηνής που έδωσαν βήμα για την παρουσίαση του έργου ΑΠΟΗΧΟΙ.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αξιολόγηση των ΑΠΟΗΧΩΝ στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

🙏 Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στο Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης για τη σημαντική του συνδρομή στην αξιολόγηση της εφαρμογής που αναπτύσσει η κοινοπραξία του έργου μας Απόηχοι. Η πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξή του μας βοήθησε να βελτιώσουμε την ψηφιακή εμπειρία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη και να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση στα επόμενα βήματα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεργασία!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συνομιλώντας με το κοινό: Μια ημερίδα για το έργο ΑΠΟΗΧΟΙ στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης στην Ξάνθη

Η ημερίδα «Απόηχοι: Ανακατασκευή της ζωής παραδοσιακών οικισμών μέσω διαδραστικών εμπειριών και τρισδιάστατου ήχου», που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2024 στον φιλόξενο Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης της Ξάνθης, προσέφερε ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και την τοπική ιστορία. Το κοινό, αποτελούμενο από κατοίκους της πόλης και εκλεκτούς προσκεκλημένους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήρθε σε επαφή με μια ιδιαίτερη εμπειρία που συνέδεσε τις σύγχρονες τεχνολογίες με τον αυθεντικό ήχο και τον παλμό της καθημερινότητας μιας παλιάς, πολυπολιτισμικής Ξάνθης.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Απόηχοι: Αναβιώνοντας το ηχητικό τοπίο του 19ου αιώνα | Παλιά Ξάνθη και ψηφιακή κληρονομιά

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά (ΙΕΛ Ξάνθης), η εταιρεία πολιτιστικής παραγωγής και διαχείρισης MENTOR και η εταιρεία ηχητικής και μουσικής παραγωγής RABBEATS με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του καινοτόμου ερευνητικού έργου «Απόηχοι – Ανακατασκευή της ζωής παραδοσιακών οικισμών μέσω διαδραστικών εμπειριών και τρισδιάστατου ήχου». 

Το έργο «Απόηχοι», το οποίο εντάσσεται στη Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», έχει ως στόχο την ανακατασκευή της ζωής παραδοσιακών οικισμών, προσφέροντας μια συναρπαστική εμπειρία στους επισκέπτες πολιτιστικών χώρων, με έμφαση στους παραδοσιακούς οικισμούς. Το έργο αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες αιχμής για να επαναφέρει τη ζωή και τις ιστορίες παραδοσιακών οικισμών, με έμφαση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης του 19ου αιώνα και το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας της Οθωνικής περιόδου. 

Η σύμπραξη προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει το ηχητικό τοπίο της Ξάνθης τον 19ο αιώνα, ανακαλύπτοντας χαμένες ντοπιολαλιές μέσα από διαδραστικούς διαλόγους και καθηλωτικές αφηγήσεις. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας και οι τεχνολογικές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν, προσφέροντας μια ματιά στο μέλλον της πολιτιστικής εμπειρίας μέσω καινοτόμων τεχνολογιών. 

Ημερομηνία: Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2024 
Ώρα: 18:00 
Χώρος: Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, Ελ. Βενιζέλου 17, Ξάνθη 

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://forms.office.com/e/ztUCR4jUrk 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο «Απόηχοι», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα echoesproject.gr και ακολουθήστε το έργο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 
Facebook: facebook.com/echoesproject.gr 
Instagram: instagram.com/echoesproject.gr 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και εντάσσεται στον Β’ Κύκλο της Δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». 

Σας καλούμε να γίνετε μέρος του ηχητικού τοπίου της Ξάνθης τον 19ο αιώνα, μέσα από συναρπαστικούς διαλόγους σε χαμένες από χρόνια ντοπιολαλιές! 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η ανασκαφή στο Καραμπουρνάκι στην εκδήλωση “Πρώην στρατόπεδο Κόδρα: παρελθόν, παρόν, μέλλον”

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου O Σύλλογος Κατιρλιωτών Καλαμαριάς διοργάνωσε την εκδήλωση “Πρώην στρατόπεδο Κόδρα: παρελθόν, παρόν, μέλλον”. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ελένη Μανακίδου, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και η Δέσποινα Τσιαφάκη, Δρ Κλασικής Αρχαιολογίας και Διευθύντρια Ερευνών του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, κάνοντας ομιλία με τίτλο: “Ο αρχαίος οικισμός στο Καραμπουρνάκι: αποκαλύπτοντας το παρελθόν μέσα από τρεις δεκαετίες αρχαιολογικής έρευνας του ΑΠΘ”

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε